Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Direktor Veterinarske uprave Ivan Popović prisustvovaće na 74. Generalnom zasedanju Međunarodnog Komiteta Svjetske Organizacije za zdravlje životinja, u Parizu

Datum objave: 23.05.2006 14:39 | Autor: Aktuelnosti

Ispis Štampaj stranicu


Najava: Direktor Veterinarske uprave Ivan Popović prisustvovaće kao predstavnik Crne Gore na 74. Generalnom zasedanju Međunarodnog Komiteta Svjetske Organizacije za zdravlje životinja, u Parizu.
74. Generalno zasedanje Međunarodnog Komiteta koja se održava od 21. do 26. maja 2006. godine u Parizu okupiće predstavnike 167 zemalja članica OIE, kao i posmatrače međunarodnih organizacija koji su potpisali službene sporazume sa OIE, i druge međunarodne i regionalne organizacije i goste. Zasedanju će prisustvovati i Generalni direktor OIE, Bernard Vallat i Dr. Nikola Belev, direktor regionalne kancelarije OIE za Evropu.
Na ovom zasedanju će neke od tema, između ostalog, biti i novi međunarodni standardi koji se odnose na veterinarsko- sanitarne uslove u međunarodnom prometu životinja i proizvoda životinjskog porijekla, borba protiv zaraznih bolesti životinja i zoonoza i poboljšanje kvaliteta Vetrinarske službe, kao i izbori Predsjednika Međunarodnog Komiteta, administrativne Komisije, Regionalnih Komisija i specijalnih Komisija.