Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

27.07.2021.

Постављене клопке за контролу присуства муве маслине и извршен преглед плодова

Постављене клопке за контролу присуства муве маслине и извршен преглед плодова Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове је и ове године Програмом фитосанитарних мјера за 2021. годину, планирала мониторинг односно праћење динамике популације муве маслине од стране одговорног лица овлашћене установе, у циљу давања препоруке маслинарима о мјерама сузбијања.

26.07.2021.

Одржан састанак са регистрованим произвођачима расада поврћа

Одржан састанак са регистрованим произвођачима расада поврћа

У Управи за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, помоћница директорице за фитосанитарни сектор и представнице Одсјека за здравствену заштиту биља су одржале састанак са произвођачима расада поврћа и њиховим кооперантима 16. јула 2021. године.

22.07.2021.

Ажурирана листа држава и подручја држава из којих је забрањен увоз и транзит пошиљки живих домаћих и дивљих свиња, меса и производа од домаћих и дивљих свиња због појаве болести афричке куге свиња у Р.Србији - Браничевском и Подунавском округу

У складу са тачком 7. Наредбе о забрани увоза и транзита пошиљки живих домаћих и дивљих свиња, меса и производа од свиња ради спречавања уношења опасне заразне болести афричке куге свиња ("Сл. лист ЦГ", бр. 70/18), Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове објављује листу подручја и држава, у којима постоји сумња, односно у којима је потврђена болест афричке куге свиња, на основу података Међународне организације за здравље животиња и Европске комисије.

12.07.2021.

ПЕФМЕД плус Регионални пројекат започео са реализацијом - Продуцт Енвиронментал Фоотпринт

ПЕФМЕД плус Регионални пројекат започео са реализацијом - Продуцт Енвиронментал Фоотпринт

Путем онлине конференције 09.07.2021. године одржан је уводни састанак и први управни састанак ПЕФМЕД ПЛУС регионалног пројекта - „Размјена и пренос метода и искустава о утицају пољопривредно-прехрамбених производа на животну средину у државама јадранског региона“.

06.07.2021.

Састанак шефова фитосанитарних служби ЕППО: Регионална заступљеност у органима Међународне конвенције за заштиту биља (ИППЦ)

Састанак шефова фитосанитарних служби ЕППО: Регионална заступљеност у органима Међународне конвенције за заштиту биља (ИППЦ)

Дана 6. Јула 2021. године одржан је “он лине” састанак шефова фитосанитарних служби земаља ЕППО (Европске организације за заштиту биља) на тему регионална заступљеност у органима ИППЦ-а (Међународне конвенције за заштиту биља).

30.06.2021.

Обавјештење за држаоце: Обавезни годишњи попис свиња на дан 1. Јул 2021. године

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове обавјештава све држаоце свиња у Црној Гори да пријаве годишњи попис свиња и испуне своју обавезу која је утврђена Законом о идентификацији и регистрацији животиња (Сл. лист РЦГ, бр. 48/07 и Сл. лист ЦГ, бр. 73/10 и 48/15).

16.06.2021.

Савјет за заштиту животиња: Успостављена процедура за поступање у случају напуштених животиња

Савјет за заштиту животиња: Успостављена процедура за поступање у случају напуштених животиња

Успостављање јасне процедуре за збрињавање напуштених животиња, а коју треба да спроведу надлежне институције, допринијеће ефикаснијем рјешавању проблема, превасходно са псима луталицама, али и другим жиотињама, оцијењено је на посљедњој сједници Савјета за заштиту животиња.

16.06.2021.

Извјештај о спроведеној Јавној расправи на нацрт Националног плана за одрживу употребу средстава за заштиту биља

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, у складу са чл. 14 и 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), у периоду од 20.05.2021. године до 08.06.2021. године је спровела Јавну расправу на нацрт Националног плана за одрживу употребу средстава за заштиту биља.

28.05.2021.

Париз: Генерална скупштина ОИЕ поново изабрала Весну Даковић за потпредсједницу регионалне комисије за Европу

Париз: Генерална скупштина ОИЕ поново изабрала Весну Даковић за потпредсједницу регионалне комисије за Европу

Још једна међународна потврда резултата Управе за безбједност хране - Генерална скупштина Свјетске организације за здравље животиња (ОИЕ) поново је изабрала директорицу Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весну Даковић на функцију потпредсједника регионалне комисије ОИЕ за Европу.

20.05.2021.

Јавни позив - Нацрт Националног плана за одрживу употребу средстава за заштиту биља за период од 2021. до 2026. године

На основу чл. 14 и 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, даје на јавну расправу...