Manja slova Veća slova RSS
>

Izvještaj o sprovedenim konsultacijama za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o zaštiti dobrobiti životinja

Datum objave: 14.04.2021 08:00 | Autor: UBHVFP

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (,,Sl. list CG“, broj 41/18), Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, objavila je javni poziv u postupku konsultovanja zainteresovane javnosti radi uključenja u postupak pripreme izrade nacrta Zakona o izmenama i dopunama zakona o zaštiti dobrobiti životinja. 

Cilj izrade izmjena i dopuna Zakona o zaštiti dobrobiti životinja (“Sl. list CG”, br. 14/08 i 47/15) je dalje usaglašavanje sa propisima Evropske unije u oblasti zaštite dobrobiti životinja, zatim dodatno preciziranje pojedinih odredbi, posebno u dijelu ograničenja uočenih u toku implementacije zakonskog akta do sada, kao i stvaranje potpunog pravnog osnova za podzakonska akta u ovoj oblasti.

Izvještaj o sprovedenim konsultacijama za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o zaštiti dobrobiti životinja možete preuzeti OVDJE.