Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Извјештај о спроведеним консултацијама за израду нацрта закона о изменама и допунама закона о заштити добробити животиња

Датум објаве: 14.04.2021 08:00 | Аутор: УБХВФП

Испис Штампај страницу


У складу са Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија (,,Сл. лист ЦГ“, број 41/18), Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, објавила је јавни позив у поступку консултовања заинтересоване јавности ради укључења у поступак припреме израде нацрта Закона о изменама и допунама закона о заштити добробити животиња. 

Циљ израде измјена и допуна Закона о заштити добробити животиња (“Сл. лист ЦГ”, бр. 14/08 и 47/15) је даље усаглашавање са прописима Европске уније у области заштите добробити животиња, затим додатно прецизирање појединих одредби, посебно у дијелу ограничења уочених у току имплементације законског акта до сада, као и стварање потпуног правног основа за подзаконска акта у овој области.

Извјештај о спроведеним консултацијама за израду нацрта закона о изменама и допунама закона о заштити добробити животиња можете преузети ОВДЈЕ.