Manja slova Veća slova RSS
>

Poziv proizvođačima da prijave proizvodnju

Datum objave: 11.03.2021 09:30 | Autor: UBHVFP

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove poziva sve registrovane proizvođače sjemenskog i sadnog materijala kao i registrovane proizvođače merkantilnog krompira i plodova citrusa da prijave godišnju proizvodnju.

Proizvodnja se prijavljuje kod Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, najkasnije do 30. aprila tekuće godine, a za bilje sa kratkim vegetacionim ciklusom, najmanje mjesec dana prije početka proizvodnje.

Ukoliko se prijavljuje proizvodnja sjemenskog krompira uz prijavu se prilaže i dokaz o izvršenim laboratorijskim analizama zemljišta na krompirove cistolike nematode.

Godišnja prijava obima i mjesta proizvodnje, odnosno prerade bilja i biljnih proizvoda podnosi se na Obrascu koji je sastavni dio Pravilnika o načinu vođenja evidencije o proizvodnji, preradi i prometu bilja, biljnih proizvoda i objekata pod nadzorom ("Službeni list CG" br.19/13, 60/19).

Prijava proizvodnje je i prvi i obavezan korak u procesu sertifikacije sjemenskog i sadnog materijala.

Takođe se pozivaju svi registrovani proizvođači hrane biljnog porijekla da prijave godišnju proizvodnju,  prije zasnivanja proizvodnje, sa navedenim parcelama na kojima će se proizvodnja odvijati. Prijava se dostavlja na obrascu koji može preuzeti na sajtu (http://www.ubh.gov.me/biblioteka/sektor_3/obrasci).