Manja slova Veća slova RSS
>

OBAVJEŠTENJE: Tretiranje palmi - Bar (02.11.2020.)

Datum objave: 31.10.2020 10:50 | Autor: UBHVFP

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo javnost da će "Slavisan DDD" DOO vršiti preventivno tretiranje palmi na teritoriji opštine Bar, 02.11.2020. sa početkom u 06 h.

Tretiranje će se vršiti palmama na javnim površinama opštine Bar: palme u parku Dvorca Kralja Nikole, oko Doma Kulture, Plame u ulicama Maršala Tita i Vladimira Rolovića, palme na trgu, palma kod Velikog atomskog skloništa, palme u ulicama Rista Lekića, Makedonskoj, Požarevačkoj i Borskoj i palme u Bulevaru Revolucije.

Preventivno tretiranje palmi je hitna fitosanitarna mjera, koja se sprovodi u borbi protiv crvenog surlaša palmi i u cilju sprovođenja Akcionog plana za eradikaciju i subijanje crvenog surlaša palmi - Rhynchophorus ferrugineus (br. 320/16-0101-332 od 7.aprila 2016) u skladu sa Pravilnikom o fitosanitarnim mjerama za sprječavanje unošenja, širenja i suzbijanje Rhynchophorus ferrugineus (Oliver) ("Sl.list CG" br.54/12) i Naredbom o sprovođenju hitnih fitosanitarnih mjera radi sprječavanja širenja i suzbijanja crvenog surlaša palmi Rhynchophorus ferrugineus ("Sl.list CG"br.18/15).

Tretiranje će se vršiti prepratom Dimetogal a.m. dimetoat.

Upozoravamo građane u blizini navedene lokacije da za vrijeme tretiranja ne dodiruju palme i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini.

Takođe se obavještavaju držaoci pčela da u području 2 km od tretiranih palmi preduzmu odgovarajuće mjere zaštite pčelinjih društava.