Manja slova Veća slova RSS
>

OBAVJEŠTENJE: Tretiranje palmi - Bar (04.11.2020.)

Datum objave: 02.11.2020 10:10 | Autor: UBHVFP

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo javnost da će "Slavisan DDD" DOO vršiti preventivno tretiranje palmi na teritoriji opštine Bar, 04.11.2020. sa početkom u 06 h.

Tretiranje će se vršiti palmama na javnim površinama opštine Bar: palme u priobalnom dijelu naselja Veliki pijesak, palma u Starom Baru, palme oko kapele, na kružnom toku Biskupada, palme kod kapije Rumije trans, na autobuskoj i želježničkoj stanici, palme oko sportskog centra, palme na Žukotrlici od mosta Željeznice do plaže Kazablanka i nadalje magistralom do Sutomora, palme na javnim zelenim površinamau Sutomoru, palme duž plaže u Čanju i palme u Virpazaru.

Preventivno tretiranje palmi je hitna fitosanitarna mjera, koja se sprovodi u borbi protiv crvenog surlaša palmi i u cilju sprovođenja Akcionog plana za eradikaciju i subijanje crvenog surlaša palmi - Rhynchophorus ferrugineus (br. 320/16-0101-332 od 7.aprila 2016) u skladu sa Pravilnikom o fitosanitarnim mjerama za sprječavanje unošenja, širenja i suzbijanje Rhynchophorus ferrugineus (Oliver) ("Sl.list CG" br.54/12) i Naredbom o sprovođenju hitnih fitosanitarnih mjera radi sprječavanja širenja i suzbijanja crvenog surlaša palmi Rhynchophorus ferrugineus ("Sl.list CG"br.18/15).

Tretiranje će se vršiti prepratom Dimetogal a.m. dimetoat.

Upozoravamo građane u blizini navedene lokacije da za vrijeme tretiranja ne dodiruju palme i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini.