Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење за јавност

Почиње кампања јачања свијести субјеката у пословању храном у Црној Гори

Датум објаве: 28.11.2016 10:44 | Аутор: Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове

Испис Штампај страницу


У склопу пројекта “Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори” који се финансира од стране Европске уније и уз контрибуцију Минстарства пољоприврде и руралног развоја, данас почиње тронедјељна кампања јачања свијести субјеката у пословању храном. Кампању ће спровести Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове – Сектор за безбједност хране, у сарадњи са ветеринарском инспекцијом, Привредном комором и Специјалистичком ветеринарском лабораторијом.

Активности кампање ће се фокусирати на обавезе субјеката у пословању храном у складу са новим законодавним оквиром, посебно на питања везана за регистрацију и одобравање објеката у пословању храном, опште и посебне захјеве везане за хигијену хране, те сљедљивост и информације везане за обавезе субејакта у пословању храном.

С тим у вези, израђен је одговарајући информативни материјал који се бави: захтјевима хигијене за објекте и просторије у којима се производе мале количине примарних производа за исхрану људи; процедурама за подношење захтјева за одобравање објеката у пословању храном и одступањима у погледу изградње, уређења и опремања објеката који имају мали обим производње, прераде и обраде хране.

Циљ пројекта “Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори”, у оквиру којег се спроводи ова кампања, је побољшање система безбједности хране и фитосанитарних стандарда за добробит потрошача и олакшавање међународне и европске трговине пољопривредним и прерађеним пољопривредним производима у Црној Гори.