Međunarodna saradnja
12.04.2021.
Značajan broj bakterija iz rodova Salmonella i Campilobacter i dalje je otporan na antibiotike koji se često koriste kod ljudi i životinja kao i prethodnih godina, objavljeno je u izvještaju Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i Evropske agencije za bezbjednost hrane (EFSA).
25.02.2021.
Prehrambeni sistemi nalaze se na presjeku između mnogih kritičnih izazova sa kojima se danas suočavamo: od borbe protiv klimatskih promjena, do spriječavanja gubitka biodiverziteta i smanjenja otpada.
02.09.2020.
Evropska agencija za bezbjednost hrane (EFSA) je započela veliku kampanju podizanja svijesti i pomoći u zaustavljanju širenja afričke kuge svinja (AKS) u jugoistočnoj Evropi.
18.06.2020.
Većina opasnosti koje se odnose na dobrobit svinja prilikom klanja uzrokovane su neadekvatnom stručnošću lica koja vrše klanje i loše projektovanim i izgrađenim objektima za klanje. To je jedan od glavnih zaključaka posljednjeg naučnog mišljenja EFSA-e o dobrobiti životinja tokom procesa klanja.
10.03.2020.
Nakon posljednjeg izveštaja o antimikrobnoj rezistenciji zoonoza koji su objavili Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA), a u cilju jednostavnijeg prikaza prikupljenih podataka, EFSA je pokrenula interaktivni alat za vizuelizaciju podataka o antimikrobnoj rezisteciji.
19.02.2020.
EFSA Eurobarometar za bezbjednost hrane daje vrijedan uvid o stavovima potrošača iz pet pretpristupnih zemalja EU - Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Turske – čime su dopunjeni rezultati iz 28 zemalja članica EU.
06.11.2019.
Unaprijeđen nadzor, komunikacija i saradnja su ključni faktori za kontrolu širenja afričke kuge svinja u Evropi, prema novoj procjeni rizika koju je izvršila EFSA.
06.11.2019.
Njemački savezni institut za procjenu rizika (BfR) u okviru promocije naučnih talenata i međunarodne saradnje nudi priliku za tromjesečni boravak diplomaca iz država članica EU i zemalja van Evropske unije.
22.10.2019.
U periodu od 14. do 18. oktobra Evropska agencija za bezbjednost hrane (EFSA) je održala jesenju škola u Osijeku, Hrvatska na temu “Procjena rizika u sistemu bezbjednosti hrane” u kojoj su učestvovali i predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Centra za ekotoksikološka istraživanja (CETI) i Univerziteta Donja Gorica.
07.06.2019.
Program stručne prakse je prilika za sticanje profesionalnog iskustva, razvoj i jačanje sposobnosti i vještina u u stimulativnoj, dinamičnoj i multikulturalnoj radnoj sredini.