Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Обавјештење: Продужен рок за достављање годишњег пописа оваца, коза и свиња

Датум објаве: 19.01.2017 16:31 | Аутор: Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја-Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове обавјештава све држаоце оваца, коза и свиња у Црној Гори да је рок за достављање пријаве годишњег пописа оваца, коза и свиња продужен до 15.фебруара 2017. године.

Првенствени разлог су неповољне временске прилике, нарочито на сјеверу Црне Горе које онемогућавају држаоце животиња да испуне обавезу која је утврђена Законом о идентификацији и регистрацији животиња (“Сл. лист РЦГ”, бр. 48/07 и “Сл. лист ЦГ”, бр. 73/10 и 48/15).

Још једном наглашавамо да је годишњи попис законска обавеза свих држаоца оваца, коза и свиња, без обзира на број животиња на газдинству. То није нова обавеза, већ редовни посао којим треба да се утврти тачан број оваца/коза и свиња.

У случају непоштовања прописаних обавеза држаоци животиња, између осталог, не могу остварити право на подршке и накнаде штете у случају избијања болести и право на бесплатну здравствену заштиту у складу са Програмом обавезних мјера здравствене заштите животиња.