Manja slova Veća slova RSS
>

Obavještenje: Produžen rok za dostavljanje godišnjeg popisa ovaca, koza i svinja

Datum objave: 19.01.2017 16:31 | Autor: Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja-Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obavještava sve držaoce ovaca, koza i svinja u Crnoj Gori da je rok za dostavljanje prijave godišnjeg popisa ovaca, koza i svinja produžen do 15.februara 2017. godine.

Prvenstveni razlog su nepovoljne vremenske prilike, naročito na sjeveru Crne Gore koje onemogućavaju držaoce životinja da ispune obavezu koja je utvrđena Zakonom o identifikaciji i registraciji životinja (“Sl. list RCG”, br. 48/07 i “Sl. list CG”, br. 73/10 i 48/15).

Još jednom naglašavamo da je godišnji popis zakonska obaveza svih držaoca ovaca, koza i svinja, bez obzira na broj životinja na gazdinstvu. To nije nova obaveza, već redovni posao kojim treba da se utvrti tačan broj ovaca/koza i svinja.

U slučaju nepoštovanja propisanih obaveza držaoci životinja, između ostalog, ne mogu ostvariti pravo na podrške i naknade štete u slučaju izbijanja bolesti i pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu u skladu sa Programom obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja.