Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рубрике

26.08.2016.

Саопштење на дан 26.08.2016. године

У последња четири дана у Специјалистичкој ветеринарској лабораторији у Подгорици потврђено је свега 8 нових случајева болести квргаве коже код говеда.

22.08.2016.

Саопштење на дан 22.08.2016. године - Информација о тренутној ситуацији поводом болести квргаве коже говеда и болести плавог језика

Подаци са терена и резултати лабораторијских анализа током посљедњих дана указују да у Црној Гори болест квргаве коже говеда полако јењава. Специјалистичка ветеринарска лабораторија у посљедња четири дана потврђује на дневном нивоу просјечно око 20 нових случајева болести.

18.08.2016.

САОПШТЕЊЕ: Вакцинација говеда на територији Црне Горе је завршена

Вакцинација говеда на територији Црне Горе је завршена. Остали су још само спорадични случајеви говеда која се налазе у удаљеним руралним крајевима и која нијесу вакцинисана због тешке доступности или недостатка информације о локацији животиња. Вакцинација и ових говеда ће бити извршена у наредних неколико дана.

15.08.2016.

Саопштење за јавност

Вакцинација говеда на територији Црне Горе тече планираном динамиком. На територији угроженог и зараженог подручја вакцинација је завршена. На подручју слободних општина вакцинација ће бити завршена највјероватније сјутра. Укупан проценат вакцинације на цјелокупној популацији говеда је 95% према последњим подацима.

14.08.2016.

Саопштење о ситуацији поводом болести квргаве коже говеда

Након што су вакцинисана говеда у зараженим и угроженим подручјима, настављена је интензивна вакцинација преосталих говеда на подручјима означеним као слободна од болести квргаве коже. До јутрос је вакцинисано 92 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

08.08.2016.

Апел сточарима да не транспортују говеда и строго прате упутства теренских ветеринара

С обзиром на озбиљност ситуације због појаве болести квргаве коже говеда у Црној Гори, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове апелује на све држаоце говеда да сарађују, прате препоруке и поштују законске обавезе дефинисане Наредбом за сузбијање болести.