Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Болест квргаве коже

15.08.2016.

Саопштење за јавност

Вакцинација говеда на територији Црне Горе тече планираном динамиком. На територији угроженог и зараженог подручја вакцинација је завршена. На подручју слободних општина вакцинација ће бити завршена највјероватније сјутра. Укупан проценат вакцинације на цјелокупној популацији говеда је 95% према последњим подацима.

14.08.2016.

Саопштење о ситуацији поводом болести квргаве коже говеда

Након што су вакцинисана говеда у зараженим и угроженим подручјима, настављена је интензивна вакцинација преосталих говеда на подручјима означеним као слободна од болести квргаве коже. До јутрос је вакцинисано 92 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

13.08.2016.

Саопстење Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове о ситуацији болести квргаве коже говеда

Скоро сва говеда на подручјима која су проглашена зараженим и угроженим од болести квргаве коже су вакцинисана. У току је вакцинација и мањег броја говеда у појединим домаћинствима која се налазе у најудаљенијим подручјима. Вакцинација се спроводи интензивно на подручјима која су означена као слободна, тако да је до сада вакцинисано укупно 86 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

09.08.2016.

Директорица Управе за безбједност хране Весна Даковић демантовала медијске наводе да се обољела говеда непрописно затрпавају

Директорица Управе за безбједност хране Весна Даковић демантовала медијске наводе да се обољела говеда непрописно затрпавају

Директорица Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весна Даковић оштро је демантовала информације које је данас објавио портал Антена М “да се угинула говеда обољела од квргаве коже неадекватно затрпавају”.

08.08.2016.

Апел сточарима да не транспортују говеда и строго прате упутства теренских ветеринара

С обзиром на озбиљност ситуације због појаве болести квргаве коже говеда у Црној Гори, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове апелује на све држаоце говеда да сарађују, прате препоруке и поштују законске обавезе дефинисане Наредбом за сузбијање болести.

05.08.2016.

Због болести говеда у Београду организован хитан регионални састанак представника ветеринарских служби

Директорица Управе за безбиједност хране, ветерину у фитосанитране послове Весна Даковић са сарадницима присуствује данас, 5. августа, регионалном састанку представника ветеринарских служби који се одржава у Београду.

05.08.2016.

Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

Према посљедњим резултатима анализа у Црној Гори је потврђено 137 случајева болести квргаве коже говеда, и то у следећим општинама: Гусиње, Беране, БијелоПоље, Колашин, Мојковац, Плав, Рожаје и Жабљак.

04.08.2016.

Саопштење на дан 04.08.2016. године - Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

Тренутна информација: У Црној Гори у овом тренутку имамо потврђено 107 случајева болести говеда квргаве коже у следећим општинама: Гусиње, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Рожаје и Жабљак.

03.08.2016.

Саопштење на дан 03.08.2016. године - Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

Тренутна информација: У Црној Гори у овом тренутку имамо потврђено 97 случајева болести говеда квргаве коже у следећим општинама: Гусиње, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Рожаје и Жабљак.

02.08.2016.

Саопштење: Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

Тренутна информација : У Црној Гори у овом тренутку имамо потврђено 82 случаја болести говеда квргаве коже у следећим општинама: Гусиње, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Рожаје и Жабљак.